Петро Сметана / мистецькі практики. Каталог

00
Книга висвітлює творчий доробок українського художника Петра Сметани за період 2016 – 2018 років. Альбом містить репродукції картин, світлини об’єктів, документацію відео інсталяцій, а також вперше окрім мистецтвознавчих статей та кураторських нотаток художник публікує власні тексти, що супроводжували конкретні проекти в останніх роках.

Видання допомагає візуально та інтелектуально заглибитись у світ митця. У книзі опубліковані фото урбаністичних об’єктів, які досліджував художник, та представлено сам робочий процес до технічних нюансів.

В основу дизайну даної книги лягло рішення матеріалізувати бажання глядача доторкнутись до мистецтва. Альбом, що представляє візуальне мистецтво на перший погляд його приховує. Обкладинка на перший погляд порожня. Вона заставляє розвинути і застосувати інші чуття, що насправді і є завданням мистецтва.

Увесь тираж обкладинки виконаний вручну художником Петром Сметаною із застосуванням авторського матеріалу.

Урочиста презентація книги відбулась в Музеї Історії Києва 19.10. 2018. Одночасно відбулось відкриття виставки “Дія третя” в рамках якої були презентовані картини та об’єкти виконані в 2016 – 2018 роках репродуковані в книзі ”Мистецькі практики”.

13. 10. 2018 книга була презентована в Центрі Шептицького у Львові. Разом з іншими книгами видавництва Art Huss ”Мистецькі практики” Петра Сметани увійшли до бібліотеки Українського Католицького Університету та інших вищих навчальних закладів.

Тексти
Дмитро Корсунь
Петро Сметана
Петро Ряска

Дизайн
Ольга Кузюра
Петро Сметана

Фото
Павло Вавілов
Роман Владика
Дарія Тіщенко-Журавель
Петро Ряска
Лєна Цой
Петро Сметана
Софія Патик

Переклад
Анна Ревенко

Літературний редактор
Надія Кость

Верстка
Анастасія Татарина