Виставка «Горизонти / Orizzonti» у межах проєкту «Ми і Світ», Швейцарія

23 січня у віллі Ex – Asilio Ciani, Лугано, Швейцарія відбулося відкриття виставки «Горизонти / Orizzonti» у межах мистецького проєкту «Ми і Світ» Благодійного Фонду Козицького. Слід зауважити, що від заснування вілли, а це від 1892 року, українське сучасне мистецтво було вперше презентовано швейцарському глядачу!
Дякуємо меру міста Лугано Michele Foletti, Надзвичайному і Поважному Послу України в Швейцарський Конфедерації Ірині Венедіктовій, заступнику голови ЛОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізаціі Олександру Кулепіну, команді благодійної асоціації Amicizia dei Popoli, зокрема Юрію Глібовицькому та Майї Будковій, а також нашій креативній директорці Христині Береговській за урочисте відкриття виставки, яка буде триватиме до 3 лютого.
Виставка презентує 106 творів живопису та скульптури 45-ти митців з різних міст України.
Завдяки цьому проєкту ми познайомили з українським мистецтвом швейцарських глядачів та передали через візуал та промови своє бажання – побачити омріяний горизонт мирного та спокійного неба, без сирен, обстрілів і бойової техніки. А поки продовжуємо працювати для майбутнього нашої країни, особливо важливої її частини – культури.
Відео, фото та тексти: БФ Козицького.
Відео: https://www.facebook.com/watch/?v=1200005547323966
Стаття: https://www.ticinonews.ch/
Стаття: https://lviv.media/